معرفی
مهندسی عمران
مجموعه مهندسی عمران یکی از رشته های پر اهمیت و جذاب در مجموعه رشته های آزمون سراسری است که داوطلب در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی می تواند آن را انتخاب کند. پیشرفت سریع جوامع و نیازهای روز افزون آنها به انجام طرحهای مختلف عمرانی از یک طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف دیگر، ایجاب می نماید تا با یک برنامه ریزی صحیح و همه جانبه و پرورش استعدادهای جوان و نیز استفاده بهینه از ابزار و امکانات موجود در جامعه ، گامی بلند در جهت ترقی و تعالی جامعه برداشته شود.
رشته مهندسی عمران شامل گرایشهای متنوعی نظیر مهندسی سازه و زلزله، مهندسی ژئوتکنیک (مکانیک خاک)، مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی، مهندسی راه و حمل و نقل و مهندسی محیط زیست است که دانشجویان پس از گذراندن دوره کارشناسی رشته مهندسی عمران میتوانند در هر یک از این گرایش ها در دوره تحصیلات تکمیلی ادامه تحصیل دهند. در ادامه توضیحات مختصری از این گرایشها ارائه میگردد.
مهندسی سازه:
این گرایش با طراحی سیستمهای سازهای با هدف باربری و مقاومت در برابر نیروهای گوناگون وارد بر سازه سروکار دارد.یک مهندس سازه باید در هنگام طرح یک سازه به دو مسئله توجه کند: مسئله اول بررسی مقاومت سازه در برابر بارهای وارد بر سازه که شامل بارهای زنده، بار باد، برف، انسان، اشیا و بار مرده و بار زمین لرزه و... است که با طراحی سیستم باربر و محاسبه و کنترل مقاومت کافی اعضای سازه در برابر این بارها است. مسئله دوم بررسی کارایی سازه است یعنی سازه باید فاقد مواردی مانند لرزش و تغییر شکلهای خارج از اندازه مجاز آیین نامه باشد
پل قوسی بر روی دریاچه سد کارون 3 برج تهران- بلندترین برج مسکونی ایران برج میلاد تهران
مهندسی زلزله:
هدف از این گرایش تربیت افرادی است که توانایی لازم جهت تحلیل، طراحی و نظارت بر سازهها در مقابل بارهای ناشی از زلزله بوده و بتوانند در امور مربوط به مقاوم سازی ساختمانها، تأسیسات آبی، انواع سازههای خاکی (مانند پی، دیوار حائل و شمع) و ... در برابر زلزله و بارهای دینامیکی اظهارنظر کارشناسی نموده و ضمناً توان تحقیقاتی کافی جهت حل مسائلی که در این زمینه ها با آن روبرو می شوند را دارا باشند
تخریب سازه ها ناشی از زلزله اعمال ارتعاشات ناشی از زلزله بر سازه
مهندسی ژئوتکنیک:
این گرایش یکی از مهمترین و کاربردی ترین گرایش های مهندسی عمران است به طوری که آن را می توان پایه و اساس مهندسی سازه دانست. این رشته به خصوصیات و مشخصات خاک و فونداسیون و پی و دینامیک خاک می پردازد. همچنین مباحث مربوط به تونلها، سدهای خاکی، پایدار سازی دیواره های گود و آزمایشگاههای مکانیک خاک در زمرهی فعالیتهای مهندسی ژئوتکنیک قرار میگیرد.
اجرای آرماتورگزاری پی پایدار سازی دیواره های گود
مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی:
به طور کلی زمینه فعالیت این گرایش به عنوان یکی از گرایشهای مهم رشته مهندسی عمران مطالعه چگونگی جریان آب در طبیعت و تحلیل و طراحی سازههایی است که به نوعی با آب سروکار داشته و در ساختمانهای هیدرولیکی بهکار برده میشوند. در واقع این گرایش ترکیبی از گرایشهای سازه و آب میباشد. از جمله زمینه های مختلف کاربردی در این گرایش میتوان به مهندسی رودخانه، مدلسازی جریان آب و رسوب در اطراف سازه ها، تحلیل و طراحی سازه های آبی نظیر سدها و کانال ها و همچنین طراحی شبکه های لوله گذاری آب و فاضلاب شهری و انتقال آب اشاره نمود. ضرورت این دوره با توجه به حجم سرمایه گذاری کشور در صنعت آب و نیاز فوق العاده به جمع آوری و نگهداری آبها و استفاده صحیح از آنها در جهت تامین آب آشامیدنی شهر یا تولید برق و نیز توسعه کشاورزی کاملاً مشهود است.
لوله گذاری جهت انتقال آب مطالعات مهندسی رودخانه سد کارون 3
مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی:
به طور کلی این گرایشبه مطالعه و طراحی سازههای فرا ساحلی و نزدیک ساحل دریاها و همچنین بررسی پاسخ ساحل به تغییرات حاصله میپردازد. مطالعه و طراحی سازههای مختلف دریایی مانند انواع سکوها، اسکلهها و تأسیسات و تجهیزات بندری، انواع اسکلهها، موج شکن ها، سکوهای دریایی، دیوارهای ساحلی و تأسیسات حفاظتی سواحل، ستون های مهاربند و تأسیسات بندری از اهداف این گرایش است.
ساخت سازههای حفاظت از ساحل ساخت سازه های بهره برداری از ذخایر نفتی بندر امیرآباد
مهندسی راه و حمل و نقل:
در این گرایش اصول و استانداردهای نوین در ساخت راههای جدید و بهسازی راههای قدیمی مورد توجه و پژوهش قرار میگیرد.همچنین تربیت افرادی که دارای تواناییهای لازم جهت برنامهریزیهای حمل و نقل ملی، منطقهای و شهری و طراحی سیستمهای حمل و نقل شهری و بین شهری باشند. طرح هندسی انواع راههای ارتباطی (اعم از راههای درون شهری، برون شهری، راهآهن، فرودگاه) و مباحث مربوط به طراحی روسازی، زیرسازی، مدیریت و نگهداری و تحلیل ترافیکی راهها (بهبود ایمنی معابر و راه ها، تعیین نقاط حادثه خیز) پرداخته میشود. همچنین طراحی مسیرهای خاص از جمله طراحی تونل، طراحی پل و مشخصات فنی و مهندسی آنها نیز از مواردی است که در این گرایش مطرح است.
تقاطع غیر همسطح طرح هندسی راه
مهندسی محیط زیست:
امروزه رشته های مختلفی با رویکرد حفاظت از محیط زیست راه اندازی شده اند. یکی از شاخصترین این رشته ها مهندسی عمران محیط زیست است که از گرایشهای مهندسی عمران محسوب میشود.مهمترین وظیفه متخصصین این رشته نظارت بر اجرای پروژه های زیست محیطی است. از جمله این پروژه ها میتوان به: شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک و هوا، طراحی تأسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی،کنترل آلودگی های حاصل از مواد زائد جامد و برنامه ریزی و مدیریت طرح های زیست محیطی اشاره کرد.مباحث مربوط به اتلاف گرما و انرژی حرارتی، تصفیه و پالایش آب و هوا و اصلاح و بهبود مکانهائی که در اثر آسیبها و آلودگی های صنعتی صدمه دیدهاند، از جمله موضوعات مورد بررسی متخصصان این رشته است.
تصفیه خانه آب نظارت بر پروژه ها از نظر زیست محیطی
مجموعه مطالب بیان شده و نیز جذب سریع فارغ التحصیلان این مجموعه در وزارتخانه ها و نهادها و سازمان های دولتی و همچنین بخش های خصوصی نظیر : شرکتهای مهندسان مشاور و شرکتهای ساختمانی و راهسازی و …اهمیت قابل ملاحظه و نیاز خاص به متخصص در این رشته را، حتی در مقایسه با سایر رشتههای فنی و مهندسی به وضوح نشان میدهد .
گروه مهندسی عمران از مهر ماه سال 1390 در موسسه آموزش عالی شهاب دانش، آغاز به کار نموده است. در حال حاضر، این گروه با بهره مندی از 7 عضو هیات علمی و استفاده از اساتید مجرب و دارای مدارج علمی بالا از دانشگاههای معتبر کشور در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی با کیفیت مناسب آموزشی به تربیت مهندسان و کارشناسان برجسته میپردازد.