گروه روانشناسی
آشنایی با رشته روانشناسی
رشته روانشناسی یکی از شاخههای علوم انسانی است که با استفاده از روش علمی به پژوهش و مطالعه فرایندهای ذهنی و رفتار در موجودات زنده میپردازد.دانشگاه شهاب دانش از نیمسال اول تحصیلی 98-97، اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی روانشناسی نموده است.
امروزه روانشناسي با همه جنبههاي زندگي ما ارتباط دارد و هر اندازه كه جامعه پيچيدهتر شود، روانشناسي نيز نقش مهمتري در حل مسائل آدمي برعهده ميگيرد. اين به معناي فرصتهاي شغلي متنوع و گسترده براي فارغالتحصيلان رشته روانشناسي است. به گفته كارشناسان اين رشته، آينده روانشناسي در كشور ما روشن و اميدبخش است و فارغالتحصيلان اين رشته بايد آينده خود را در فردا ببينند. چون كشور ما يكي از كشورهاي در حال توسعه است و بدون بهرهگيري از شاخههاي مختلف روانشناسي نميتواند توسعه همهجانبه داشته باشد. از سوي ديگر كشور ما، كشور جواني است و امروزه يكي از دغدغههاي خانوادهها، حفظ بهداشت رواني و بالا بردن سطح دانش فرزندانشان ميباشد كه اين دو مهم نيز به ياري شاخههاي مختلف روانشناسي از جمله روانشناسي رشد و روانشناسي تربيتي امكانپذير است.
در دوره های تحصیلی و روانشناسی دو هدف عمده مطرح است:
اول، هدف اختصاصی: به منظور تربیت افرادی که مفاهیم و اصول نظری و عملی روش های پژوهش در این علم را فراگرفته و حداقل مهارت های حرفه ای را در یکی از شاخه های روانشناسی که در ایران کاربرد فراوان دارد به دست آورند.
دوم، هدف عمومی: دانشجویان رشته های مختلف را با اصول نظریات، مفاهیم و روش های علم روانشناسی آشنا نماید.
گرایش های رشته روانشناسی
رشته روانشناسی در ایران در مقطع کارشناسی بدون گرایش میباشد و در مقاطع بالاتر تخصصی شده و گرایش های مختلف میپذیرد.
مقطع کارشناسی ارشدو دکتری
رشته روانشناسی در مقطع کارشناسي ارشد و دکتری داراي 10 گرايش است. اين گرايش ها عبارتند از:
روانشناسي عمومي، روانشناسي باليني، روانشناسي باليني کودک و نوجوان، سنجش و اندازه گيري يا روانسجي، روانشناسي صنعتي و سازماني، روانشناسی تربیتی، روانشناسی شناختی، روانشناسی شخصیت، خانواده درمانی و روانشناسی اسلامی.
بازار کار و فرصت های شغلی رشته روانشناسی
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی می توانند در مراکز دولتی از جمله بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت،بیمارستان ها، مراکز مشاوره ،در مهد کودک به عنوان مربی مهد و در آموزش و پرورش به عنوان معلم و یا مشاور مدرسه مشغول به کار شوند.ضمن اینکه با دریافت مجوز از بهزیستی می توانند برای تاسیس مهد کودک و خانه سالمندان اقدام نمایند..
افراد با دارا بودن مدرک کارشناسي ارشد از رشته روانشناسی، ميتوانند:
- پس از احراز شرايط لازم (از جمله 800 ساعت کارآموزي در مراکز داراي مجوز رسمي، تأييديه از اساتيد رشته و …) و دريافت مجوز از سازمان نظام روانشناسي اقدام به تاسيس کلينيک مشاوره نمايند.
- به عنوان کارشناس اين رشته در مراکز دولتي نظير بهزيستي- شهرداري- نيروي انتظامي- سازمان زندانها- کانون اصلاح و تربيت و …در قسمت مربوطه جذب به کار شوند.
- در واحدهاي کوچک دانشگاه آزاد و يا دورههاي فراگير و يا موسسات آموزش عالي آزاد به عنوان مدرس فعاليت کنند.
- در آموزش و پرورش به عنوان معلم و يا دبير در دروس مربوطه و يا به عنوان مشاور مدرسه مشغول به کار شوند.
- با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تأسيس مهد کودک نمايد.
- با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تأسيس سرای سالمندان نمايد.
- در کلينيکهاي درمان اعتياد به عنوان روانشناس مشغول به کار شود.
فارغ التحصیلان مقطع دکترا نیز علاوه بر موارد فوق میتوانند با توجه به تخصص ویژه خود، در مراکز علمی و پژوهشی، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و صنایع و مراکز آموزش عالی به عنوان عضو هیات علمی یا عضو پژوهشی جذب گردند.