توصیه های غذایی در ارتباط با غذا
توصیه های بهداشتی در ارتباط با غذا برای دانشجویان بخصوص در ایام امتحان
تحقیقات و مطالعات جدید حاکی از آنست که چنانچه فردی با رژیم غذایی نامناسب و ناکافی تغذیه شود، تأثیرات سوئی بر قابلیت یادگیری فرد و تمرکز حواس و هوشیاری وی برجا میماند.
تحقیقات و مطالعات جدید حاکی از آنست که چنانچه فردی با رژیم غذایی نامناسب و ناکافی تغذیه شود، تأثیرات سوئی بر قابلیت یادگیری فرد و تمرکز حواس و هوشیاری وی برجا میماند. به خوبی روشن شده است که سو تغذیه «پروتئین-انرژی» اختلالی است که در اثر کمبود مواد مغذی گوناگون بوجود میآید و قادر به مخاطره انداختن سلامت مغزی و قدرت حافظه و یادگیری است.
حتی کمبودهای تغذیهای کوتاه مدت نظیر «حذف یک وعده غذایی» مانند صبحانه یا گرسنگی کوتاه مدت قادر به ایجاد افت تحصیلی است. بنابراین صبحها با بیدار شدن به موقع فرصتی را فراهم آورید تا صبحانه کاملی را میل کنید. متأسفانه صبحانه که مهمترین وعده غذایی است در کشور ما بسیار سهلانگارانه ترک میشود و آزمایشها نشانگر آنست که کودکانی که قبل از مدرسه به صرف صبحانه میپردازند، توان یادگیری و تمرکز در آنها به شکل چشمگیری افرایش نشان میدهد.
از آنجایی که راهکارهای تغذیهای به خوبی قادر به تأمین این مواد مغذی است بر آن شدیم تا علاوه بر ذکر مواد غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی که قادر به ارتقای قدرت حافظه، یادگیری و توان مغزی هستند، به مواردی که سبب کاهش استرس و اضطراب در دانشآموزان و دانشجویان در زمان امتحان میشود، بپردازیم.
در زیر به مواد غذایی مناسب برای دانشجویان خصوصاً در زمان امتحان میپردازیم.
* تن ماهی-ماهی قزلآلا: دانشمندان دریافتهاند که کمبود شدید هگزانوئیک اسید (اسید چرب موجود در ماهی) موجب بروز اختلالاتی در رفتار میشود و در واقع نشانههایی مانند عدم تمرکز فکری در کلاس درس، بیقراری، و ناآرامی حین درس یا در اثنای مطالعه یک صفحه از نوعی ناهنجاری به نام پرجنب و جوشی توأم با عدم تمرکز فکری و بیحواسی حکایت دارند که در نهایت مانع پیشرفت تحصیلی میشوند. در این افراد طی آزمایشهای انجام شده مشخص شده که میزان این اسید چرب بسیار پائین بوده و تجویز آن موجب برطرف شدن این اختلالات شده است، افزون بر این موجب آرامش در مواقع پر تنش یاد شده میشود.
موارد اخیر یعنی انواع ماهیها به خصوص تن، قزلآلا و ساردین با ارتقای عملکرد مغزی، هوشیاری و حافظهای به قوی کردن عضلات چشم نیز میپردازد. با توجه به استفاده طولانی مدت دانشآموزان از کامپیوتر و اینکه ساعات متمادی را در مقابل صفحه نمایش رایانه به بازیهای کامپیوتری میپردازند، این امر اهمیت مضاعف مییابد.
بنابراین استفاده از انواع ماهیها به عنوان وعده اصلی یا میان وعده تهیه شده از آنها بسیار سودمند است. ما تغذیهای شامل ساندویچ کوچکی از تن ماهی را، بسیار توصیه میکنیم.
* گوشتهای قرمز-غذاهای دریایی: اکثر مردم غذاها را بدون توجه به ارزش تغذیهای آنها مصرف میکنند، بنابراین تأثیر گوشت قرمز به عنوان یک منبع عالی آهن و روی بر رفتارهای عصبی شایان ذکر است. طبق تحقیقی در ایالات متحده آمریکا توصیه شد که با استفاده روزانه ۲تا ۳سروینگ (۶۰تا ۹۰گرم) چیزی حدود ۲تا ۳قوطی کبریت در هر روز از گروه گوشتها (گوشت-مرغ-ماهی-حبوبات و ...) به خصوص گوشت قرمز بدون چربی این نیاز را برطرف کنید.
به خاطر آوردن و یادگیری ۲عامل مؤثر بر ادراک و حافظه به شمار میآیند، به طور مسلم مواد مغذی جزو بهترین عاملها در بروز تواناییهای ژنتیکی افراد در رابطه با حافظه، یادگیری و استفاده از توان مغزی هستند.
بنابراین اگر شما در خانوادهای زندگی میکنید که نسل در نسل شاگرد اول بودهاید و قوانین ارثی و خانوادگی شما را مخدوش کرده و ناپلئونی قبول میشوید، بد نیست منابع حاوی آهن (گوشت، خرما، کشمش و ...) و روی (غذاهای دریایی، سبزیها و ...) را امتحان کنید، زیرا تحقیقی وجود دارد مبنی بر اینکه ۷۳نفر بالغ با کمبود آهن متوسط، پس از مصرف ۸هفتهای مکمل فروسولفات (حاوی آهن) بهبود قدرت حافظه و بالا رفتن توانایی در یادگیری لغات را نشان دادهاند.
* آجیل مغزدار-آناناس: قبل از رواج پفک، چیپس و سایر تنقلات با ارزش غذایی پائین و مواد مضر گوناگون بیشتر تنقلات را آجیل و مغزهای گیاهی تشکیل میداد. از این رو سلامتی به شکل چشمگیری در بین کودکان و جوانان وجود داشت. این مواد مغذی (بادام، نخودچی و کشمش، فندق، گردو و ...) سرشار از منیزیوم بوده و کمبود آن به عنوان یکی از علل ناتوانی یادگیری محسوب میشود؛ علاوه بر مواد یاد شده منیزیوم در سبزیهای پربرگ و سبزرنگ، لوبیا، نخود، آجیل مغزدار، برنج قهوهای، نان گندم سبوسدار، دانههای روغنی و برخی میوهها یافت میشود که از بهترین و مهمترین این میوهها میتوان به آناناس، سیب (به خصوص اگر با پوست میل شود) و خرما اشاره کرد. بنابراین گردو، بادام و پسته در حد معقول فراموش نشود (مصرف بیش از حد و افراطی در هر چیزی نه تنها سودی ندارد بلکه ضررهای بیشماری نیز به همراه خواهد داشت.)
* عسل: عسل از دسته مواد غذایی است که به عنوان معجزه در اختیار بشر قرار گرفته است، زیرا حاوی مواد مغذی بیشماری بوده و فواید آن در همه جا کارآمد است. تحقیقات حاکی از آنست که گلوکز و مواد قندی موجود در عسل باعث ایجاد موفقیت در انجام تستهای حافظه به خصوص در زمینه به خاطر سپردن لغات شده است. از طرفی ویتامینD موجود در عسل اعمال بین کلسیم و فسفر را تنظیم میکند و در نتیجه اعصاب کار خود را به خوبی انجام میدهند.
مشخص شده است که نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش استرس و اضطراب پیش از امتحان نیز بسیار کارآمد است، از اینجا میتوان به حکمت آب میوههای کنکور پیبرد.
* آبنباتها و آدامسهای حاوی نعناع بدون قند: نعناع از دیرباز به عنوان ماده هوشیار کننده مورد استفاده قرار گرفته است، بنابراین اگر شما دانشآموزانی دارید که در شیفت بعدازظهر به مدرسه میروند یا مجبور هستید که بعدازظهر به دانشگاه بروید و بعد از صرف ناهار و درست در زمانی که خواب به طرز وحشتناکی تمرکز را ضایع میکند، مجبور به توجه به دقت در فراگیری دروس هستند، توصیه میشود استفاده از برگهای نعناع، آب نباتها و آدامسهای حاوی نعناع بعد از صرف ناهار را امتحان کنید. براساس این گزارش، گروه دیگری از کارشناسان معتقدند که مصرف غذاهای نشاستهای مانند ماکارونی، برنج و نان در شب امتحان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب مفید است.
در صبح روز امتحان به منظور افزایش کارایی مغز بهتر است غذاهای سرشار از فیبر یا پروتئین نظیر تخم مرغ، برشتوک، نان و عسل استفاده شود.
دانشجویانی که اضطراب زیادی دارند و نمیتوانند صبحانه مفصل بخورند، بهتر است صبح امتحان موز و کشمش میل کنند. بعضی از دانشجویان به دلیل اضطراب زیاد امتحان خود را خراب میکنند.
مصرف سبزیهایی ازقبیل ریحان، نعناع، کاهو و سیب درختی در کاهش اضطراب مفید است. خوردن نان و پنیر و گردو یا نان و تخم مرغ یا عدسی در روز امتحان کمک میکند در طول امتحان آرام باشید، همچنین خوردن عسل و نوشیدنیهای حاوی عسل در کاهش اضطراب موثر است. مصرف ماست شیرین و شیر نیز ایجاد آرامش میکند.
کمبود منیزیم نیز از دلایل کاهش یادگیری است؛ بنابراین مصرف تنقلات حاوی منیزیم نظیر بادام، فندق، گردو، کشمش و نخودچی مفید است. از خوردن شیرینی جات، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشیدنیهای گازدار در شب امتحان خودداری کنید؛ زیرا نمیگذارند خواب راحتی داشته باشید. از خوردن قهوه و چای پررنگ خودداری کنید اما چای کم رنگ مفید است.
هنگام مطالعه در صورت بروز خستگی کمی استراحت کنید. مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمیشود. در طول روز به حد کافی آب بنوشید. شبها زودتر بخوابید و صبح زودتر از خواب بیدار شوید اما حتماً به حد کافی استراحت کنید. به علاوه خواب کوتاه قبل از ظهر نیز مفید و نشاطآور است. در ایام امتحان بیشتر مواظب سلامتی خود باشید و از غذا خوردن بیرون از خانه خودداری کنید
منبع : http://stu.sharif.edu
۳۰راهحل برای کم کردن تدریجی وزن
راههای گامبهگام خلاص شدن از وزن اضافی:
۱/ چربیزدایی از بدن:
هفته اول - حبوبات بهجای گوشتهای سرخکرده. اگر شما بیش از حد از گوشت گوساله یا اردک و غاز استفاده میکنید، سعی کنید در هفته اولِ کم کردنِ مقدار یک پوند از وزن بدن خویش، به میزان نیمی از مصرف گوشت و چربی مورد استفاده، از انواع لوبیاها، عدس و حبوبات استفاده کنید. حبوبات ضمن تأمین پروتئین مورد نیاز بدن، "فیبر"های مورد نیاز را نیز تأمین و چربی آن را کم خواهد کرد.
۲/ مواظب باشید:
اگر تصمیم گرفتهاید در کلاسهای آموزشی تمرینات آکروباتیک شرکت کنید، سعی کنید کلاسهای مربوطه را بهدقت و با علاقه کامل بگذرانید. یکی از محققان در این باره میگوید: «گذراندن کلاسها و تمرینات مربوطه، اعتماد به نفس بیشتری به شما میدهد و بهعلاوه، از خطرات این قبیل تمرینات میکاهد.» تمرینات آکروباتیک به عقیده این محقق، از بهترین راههای کاستن از وزن بدن است.
۳/ بدن شما عادت میکند:
"فرددیک هاگرمن" استاد علوم بیولوژیکی در دانشگاه اوهایو میگوید: «بدن انسان بهطور شگفتانگیزی به "عادات" پاسخ میدهد. پس اگر شما بدنتان را عادت دادهاید که روزانه بهطور مثال ده دقیقه ورزش کنید، سعی کنید این عمل شما همهروزه و بهطور مداوم صورت بگیرد. بدن شما به این ورزش کوتاهمدت طوری عادت میکند که ترک عادت باعث ناراحتی و چاقیهای موضعی خواهد شد.»
۴/ از خود، "انسان" دیگری بسازید:
با انجام تمرینات مداوم، پرهیز از خوردن چربیهای مزاحم و مصرف روزانه چربیها، از خود انسان تازهای بسازید. ورزش مداوم و رعایت کردن تمهیدات غذائی به سلولهای بدن شما فرصت بازسازی و دوبارهسازی میدهد. ورزش در مورد جوانسازی یاختههای بدن نیز اعجاز خاص خودش را دارد.
۵/ تمرینات بدنی، همهجا:
وقتی برای خرید کالائی مجبور هستید در صف بایستید، در صف بانکها یا اتوبوسهای شهری، عضلات بدن بهویژه شکم و پاها و دستهای خود را تکان دهید. حتی حرکت دادن عضلات مختلف بدن به مقیاس کوچک، به سوخت وساز بدن شما کمک میکند و تداوم این ورزشهای کوچک، نتایج بسیار مؤثری در سلامت بدن شما بهبار خواهد آورد.
۶/ گوش کردن به موزیک و رادیو:
حین انجام تمرینات میتوانید به موزیک ریتمیک مورد علاقه خود گوش بدهید. مهم نیست موسیقی مورد نظر چیست. آنچه اهمیت دارد آن است که تمرینات شما توأم با هیجان باشد و این از طریق موزیک دارای ریتم میسر است.
۷/ از پروتئین سبز غفلت نکنید!
اگر تصمیم گرفتهاید گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنید، به یکباره خود را از کلیه پروتئینهای بدنساز محروم نکنید. یک لیوان لوبیای سبز حاوی هفت گرم پروتئین است؛ همین مقدار نخودفرنگی به اندازه یک دانه تخممرغ دارای پروتئین است. پس در کنار گذاردن تدریجی پروتئین حیوانی، حبوبات بهویژه لوبیا، لوبیای سبز و نخودفرنگی را فراموش نکنید.
۸/ غذاهای لقمهای حاضر و آماده:
افرادی که مجبورند زیاد به مسافرت بروند، اغلب بیشتر از دیگران کالری و چربی مصرف میکنند.
این افراد ناگزیرند در بین راه مقابل رستورانها توقف کرده و غذاهای چرب و سنگین را روزانه معده خود سازند که همین امر سبب چاقی، بهویژه چاقیهای موضعی در خانمها میشود. برای جلوگیری از این امر میتوانید ساندویچهای کوچکی مثلاً از مرغ سوخاری تهیه کنید و یا از سالادهای بدون چربی در حین رانندگی استفاده کنید.
۹/ اشتیاق برای غذاخوردن:
وقتی اشتیاق و علاقه شما برای صرف نوعی غذا به اوج میرسد، اگر کمی در برابر آن مقاومت کنید، معمولاً از میزان هوش و اشتیاق شما کاسته خواهد شد. برای ایستادگی بهتر میتوانید از شیوههایی نظیر دوش گرفتن، پیادهروی، دوچرخهسواری و یا هر کار دیگری مغایر با خوردن استفاده کنید. رابینسون میگوید: «با وجود این شما به خوردن نیاز دارید و با رعایت مواردی میتوانید این کار را بهراحتی و بدون ترس انجام دهید.»
۱۰/ پیادهروی اعجاز میکند!
پیادهروی، پیش از صرف غذا، بیش از تمرینات بدنی ورزشی در سوخت وساز بدن مؤثر است. البته اگر پیادهروی با حرکات ورزشی توأم باشد، اثرات مضاعف در پی خواهد داشت.
۱۱/ بهترین شیوه سوزاندن کالری بدن:
یک ماشین پلهپیمایی، میتواند چند صد کالری را در طول یک ساعت بسوزاند. دامنه سرعت این ماشین بهمراتب بیشتر از کارکرد معمولی پاهای یک فرد است. اگر برای حرکات و تمرینات عضلات پا به ماشین پلهپیمائی دسترسی ندارید، سعی کنید قدمهای شما حین راه رفتن بلند و دارای ضرباهنگ یک اندازه باشد تا عضلات پاهایتان تقویت شود.
۱۲/ یادداشت بردارید:
"جاناتان رابینسون" مدیر اجرایی مرکز داروهای ممنوعه میشیگان میگوید: «زمانی که به هوس خود در خوردن یک غذای چرب لذیذ فائق آمدهاید، این موفقیت را در دفترچه یادداشت خود قید کنید تا با یادآوری آن، انگیزه مقاومتهای آینده را در خود تقویت کنید. این سادهترین راه برای الگوسازی است.»
۱۳/ به عضلات خود استراحت دهید:
عضلات قوی داشتن یعنی برخورداری از سوختوساز منظمتر. اما با داشتن بدنی عضلانی، بدن شما باید در پی هر مرحله از تمرینات ورزشی، استراحتی به خود بدهد. پس از استراحت دادن به عضلات خود، دوباره تمرینات را از سر بگیرید. بیتردید نتایج بهتری بهدست میآورید.
۱۴/ سی دقیقه ورزش، ایدهآل است:
تمرینات به سبک تمرکزی یوگا بسیار مؤثرند. سی دقیقه انجام حرکات ورزشی در طول روز ایدهآل است. اما صرف این وقت ممکن است همیشه میسر نباشد. دلسرد نباشید. سرانجام سه تا ده دقیقه ورزش در طول روز نیز به سلامتی شما کمک خواهد کرد.
۱۵/ غذاهای کمکالری:
به منظور احتراز از غذاهای پرچربی در طول شب و در آشپزخانه اشتهاآور، خوراکیهای لقمهای را در جاهای بهخصوصی از خانه قرار دهید. برای مثال، مقداری ذرت بینمک یا چوبشور روی گیرنده تلویزیون یا در گوشهای از گنجه لباسها قرار دهید و شبها با خوردن آنها هوس غذا خوردن در طول شب را در خودتان از بین ببرید.
۱۶/ برنامه مبارزه با چاقی:
از مؤثرترین اهداف رژیم خود، فهرستی تهیه کنید. (مصرف کردن غذاهای ساده فاقد چربی، تدارک دیدن ناهار توسط خودتان و غیره). فهرست را در پایان هر ماه بررسی کنید. "لیندا کروفورد" کارشناس عادتهای تغذیه میگوید: «ما اغلب از اهداف خود فاصله میگیریم و تنها راه جلوگیری از آن بررسی ماهانه عملکرد ما در تغذیه بدنمان است.»
۱۷/ دستها را آزاد نگه دارید:
هنگام بالا رفتن از پلهها، از نردههای کنار پلهها استفاده نکنید. این عمل سرعت عمل کالری سوزاندن بدن شما را کاهش خواهد داد. پس موقع بالا رفتن از پلهها صحیحتر آن است که دستهایتان آزاد باشد.
۱۸/ در موقع گرسنگی آشپزی نکنید!
اگر چنین کنید، لقمههای کوچک برای خود خواهید گرفت و بهمیزان پخت غذا نیز خواهید افزود. با خوردن یک دانه سیب یا یک برش لیمو و غیره به گرسنگی خود فائق آئید و بعد با خیال راحت غذا درست کنید.
۱۹/ نقش رنگها در تغذیه:
بهتر است غذاهای خود را در اتاقی که رنگ آبی دارد میل کنید و نه رنگ قرمز و تند.
بر پایه تحقیقات مؤسسات طبی دانشگاه "جان هایکینز" رنگهای گرم و تند نظیر قرمز، نارنجی و زرد سبب میشود که غذا مطبوعتر جلوه کند. در نتیجه انسان احساس گرسنگی و ولع بیشتری میکند. رنگهای سرد و ملایم مانند آبی و خاکستری درست نتیجه عکس رنگها تند را بهدست میدهد.
۲۰/ اهمیت عضلات بدن:
داشتن عضلات قوی، کلید اصلی سوزاندن چربیهای بدن است، پس سعی کنید همواره در تقویت عضلانی خود بکوشید. اما این کم کردن وزن از طریق سوزاندن چربیها را بهطور آهسته و تدریجی انجام دهید، تا با فشار آوردن به عضلات آنها را تقویت کنید.
۲۱/ آهسته و آرام غذا خوردن:
اگر عادت دارید غذا را سریع بخورید، ضرورت دارد که به این توصیه عمل کنید. هنگامیکه غذا در دهان دارید، هرگز چنگال به دست نگیرید، چون این عمل سرعت غذا خوردن را زیاد میکند.
۲۲/ درس بگیرید:
اگر به دویدن علاقه دارید، بههنگام خسته شدن از دویدن زیاد، زمانی را به تمرین دیگری اختصاص دهید. اگر از آن تمرین هم خسته شدید با راکت، زمانی را توپ بزنید. پرداختن به حرکات و تمرینات متفاوت روش تمرینی شما را در حالت مثبت نگاه خواهد داشت.
۲۳/ آیا پس از غذا خوردن میدوید؟
اگر پاسخ مثبت است، پس در هفته دوم این رژیم پنجاههفتهای، این قاعده را تغییر دهید. تأثیر حرارتی موجود در غذا باعث دور برداشتن و فزونی گرفتن متابولیسم بدن میشود. در حالیکه اگر این نظم را معکوس کنید، یعنی پس از دویدن و ورزش غذا بخورید، متابولیسم مورد نظر در خدمت قدرت کاری بدن شما قرار خواهد گرفت.
۲۴/ پاروزنی، عامل مهم تناسب اندام:
پاروزنی، یا استفاده از ماشینهای پاروزنی در باشگاههای ورزشی، به کوچک شدن شکم، از بین رفتن پیه و چربی دور شکم و بالاخره قویتر شدن عضلان دست و بازو کمک خواهد کرد.
۲۵/ آهسته غذا بخورید:
زیرا کسانی که سریع غذا میخورند فرصت جذب کالری را به اندازه کافی به معده خود نمیدهند و غذایی با حجم زیاد و کالری بیش از حد مصرف میکنند. در حالیکه اگر آهسته غذا بخورید ممکن است در یک سوم زمان صرف شده کالری مورد نیاز دریافت کرده و از خوردن بیش از حد غذا بپرهیزید.
۲۶/ همواره سعی کنید با معده پر به خرید بروید:
زیرا افراد گرسنه در انتخاب غذاهای مورد نیاز اغلب چربیها و شیرینیجات را انتخاب میکنند، بدون اینکه به نیاز بدن خود به ویتامینها و کالری توجه کنند. خرید کردن با شکم پر میتوانند توجه بیشتری را نسبت به ویتامینها و کالریها جلب کند.
۲۷/ سعی نکنید خیلی زود لاغر شوید:
زیرا کسانی که خیلی سریع لاغر میشوند با سرعت بیشتری دوباره اضافه وزن پیدا میکنند. لاغر شدن تدریجی و منظم امکان متعادل نگهداشتن وزن پس از رژیم غذائی را امکانپذیر میکند.
۲۸/ با نوشیدن مایعات خنک میتوان برای لاغر شدن گامی مهم برداشت:
بدین ترتیب که نوشیدن آب سرد و نوشیدنیهای خنک باعث مصرف انرژی میشود. در نتیجه بدن بهصورت تدریجی لاغر میشود.
۲۹/ غذای بسیار گرم نخورید:
پزشکان توصیه میکنند که از مصرف غذاهای بسیار گرم پرهیز کنید، زیرا هضم غذای سرد به آسانی صورت نمیگیرد و باید بدن آن را گرم کند و این کار مستلزم مصرف کالری قابل توجهی است. به این ترتیب روند هضم و جذب کند انجام میگیرد و از
گرسنگی زودرس جلوگیری میشود.
۳۰/ هرگز وعده غذایی را حذف نکنید:
در واقع این عمل روش ساخت چربیهای ذخیره را بهکار میاندازد. بهتر است بهمقدار کمتر اما در چندین نوبت غذا بخورید.
وزن ایدهآل:
سلامتی و تندرستی بیش از چاقی ارزش دارد. در دوران گذشته از زمانی که وسایل راحتی بشر بیشتر شد و زندگی اداری و صنعتی، بهوجود آمد چاقی عمومیت یافت و حتی یک ارزش بهشمار میآمد. ولی در حال حاضر سلامتی بیش از چاقی ارزش دارد به همین جهت رژیمهای غذائی و ورزش اهمیتی خاص پیدا کردند. البته وزن هر کس طبق قد، سن، وضعیت عمومی و استخوانبندی او متغیر است.
بع: http://stu.sharif.edu
برای تقویت هوش و ذهن چه مواد غذایی مفید است؟
برای افزایش هوش و قدرت ذهن باید اصول تغذیه سالم رعایت شود و همه گروه های غذایی دریافت شود. البته برخی غذاها هستند که در این زمینه اثر بیشتری دارند، برخی از این غذاها عبارت هستند از:
۱- اسفناج :
اسفناج به دلیل بافت های گیاهی كه دارد از بسیاری از بیماری ها در خانم های پیشگیری می كند.تحقیقات نشان می دهد خانم هایی كه از اسفناج و سبزی های سبز دیگری استفاده می كنند،پیر شدن سلول هایشان را به تاخیر می اندازند.اسفناج به دلیل آنزیم هایی كه در برگ های آن وجود دارد،سیناپس بین سلول های را تسهیل می بخشد.و هوش را تقویت می كند.اسفناج دارای ماده ی دارویی به نام فولیك اسید است كه در جهت تقویت حافظه موثر می باشد.و هم چنین برای افرادی كه دارای عارضه ی قلبی هستند نیز بسیار مفید می باشد.اسفناج حاوی مواد آنتی اكسیدان نیز می باشد،
۲- قهوه :
قهوه دارای موادی مانند :آنتی اكسیدانها،آمینو اسید،ویتامین و مینرال است.بخصوص اگر دانه های قهوه را دم كنید و بخورید در جهت تقویت حافظه بسیار مفید می باشد.قهوه به دلیل كافئینی كه دارد در جهت تقویت حافظه مفید است.قهوه ی هم چنین بر ضد آلزایمر میباشد و با مصرف مداوم قهوه دچار آلزایمر نخواهید شد .
۳- غلات:
غلاتی مانند سویا ،لوبیا،نخود فرنگی،عدس سبزیجات دارای روغن بسیار مفیدی هستند كه در جهت تقویت حافظه لازم می باشد .
۴- میوه و سبزیجات :
میوه و سبزیجات دارای آنتی اكسیدان های بسیار مفیدی هستند.میوه و سبزیجات بسیار برای تقویت حافظه مفیدند.
۵- تخم مرغ :
تخم مرغ ماده ی بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه می باشد بخصوص این كه مادران باردار به هنگام بارداری و در هنگامی كه جنینی را در رحم دارند،تخم مرغ مصرف كنند در هوش فرزندشان بسیار موثر است .
۶- ماست :
آیا می دانید یك پیاله ماست دارای امگا ۳و دی اچ ای می باشد.امگا ۳و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه می باشند .اگر فرزندتان در زمان رشدش هر روز ماست مصرف كند،تاثیر بسیاری را بر روی رشد او می گذارد .
۷- انبه :
این میوه ماده ی دیگری است كه در تقویت حافظه بسیار مفید می باشد.با این كه میوه چرب است و دارای بافتهای چربی می باشد اما باعث می شود كه گردش خون تسریع یابد.هنگامی كه گردش خون سریعتر شود باعث می شود خون بیشتری به مغز برسد و همچنین این میوه در حافظه نیز موثر است .
۸- سیب زمینی :
محققان استرالیایی به تازگی دریافته اند كه موادی مانند كربوهیدرات های،كه به وفور در سیب زمنی یافت می شوند باعث تقویت حافظه می شوند .
۹- ماهی :
ماهی نیز یكی دیگر از مواد غذایی است كه باعث تقویت و رشد سرییع تر سلول های مغز می شود . در نتیجه باعث تقویت حافظه می شود .ماهی برای عارضه ی قلبی نیز مفید است .
۱۰- شكلات :
شكلات نیز یكی دیگر از موادی است كه باعث تقویت حافظه می شود،البته بهتر است شكلات هایی را مصرف كنید كه یا تلخ هستند و یا شكلات هایی را كه حاوی شیر باشند.
منبع : www.tebyan.net