نمایش محتوای وب
معرفی گرایش های مهندسی کامپیوتر
گرایش نرم افزار:
رشته مهندسي کامپيوترکه به طراحي، ساخت و بکارگیری کامپيوتر مي پردازد، از اهميت بسيار زيادي در دنياي امروز برخوردار است. هدف از طي اين دوره تربيت کارشناساني است که در زمينه تحليل، طراحي، ساخت و راه اندازي دستگاهها و مجموعه هاي سخت افزاري و نرم افزاري، نگه داري، عيب يابي، تعمير، اصلاح و توسعه آن ها فعاليت کنند.
طراحي، شبيه سازي، فرآوري، پردازش، سنجش، آموزش، ويرايش و … همه مفاهيمي هستند که با بالاترين دقت و در کوتاهترين مدت زمان ممکن توسط برنامه هاي نرم افزاري کامپيوترانجام مي شوند. لذا هدف از اين رشته تربيت نيروي متخصص براي انجام امور فوق است.
در گرايش نرمافزار در مقطع کارشناسي ارشددانشجويان با سيستمهاي عامل پيشرفته ـ بانکهاي اطلاعاتي ـ برنامهنويسي پيشرفته و تحتWEB ـ الگوريتمهاي پردازش موازي و … آشنا ميشوند.
گرایش هوش مصنوعی:
دوره كارشناسيارشد هوش مصنوعي مشتمل بر دروس متنوع با جنبههاي نظري، عملي، و تحقيقاتي در زمينههايي چون ادراك محيط، پردازش سطح بالاي اطلاعات دريافتي، يادگيري از وروديها، تشخيص و تمايز الگوها، تصميم گيريهاي بهينه و توزيع شده، عملكرد نرم در محيطهاي واقعي، و استنتاج كارآمد در محيطهاي پيچيده و داراي عدم قطعيت ميباشد. هدف اين دوره تربيت كارشناسان ارشدي است كه علاوه بر آشنايي و احاطه كامل بر مباني نظري و جديدترين و موفقترين رويكردهاي علمي مطرح در سطح بين المللي، قابليت بكارگيري عملي اين اصول و توانايي كار با ابزار و تكنيكهاي روزآمد در كاربردهاي مختلف مطرح را دارا باشند. همچنين انتظار ميرود كه دانش آموختگان اين دوره قدرت خلاقيت و ابتكار به منظور رفع مشكلات و محدوديتهاي نظري و عملي موجود در رويكردهاي مطرح در اين حوزه از دانش را كسب كرده و در پيشرفت مرزهاي دانش نقشي بسزا ايفاء نمايند.
امروزه روشها، الگوريتمها، و مدلهاي هوشمند در اغلب صنايع و فناوريهاي مرتبط با كامپيوتر و فناوري اطلاعات و ارتباطات نفوذ و اهميت چشمگيري پيدا كردهاند. لذا ضرورت دارد كارشناسان ارشدي در رشته هوش مصنوعي به صورت تخصصي آموزش داده شوند تا بتوانند نيازهاي كشور را در اين زمينه جالب و رو به رشد تأمين نمايند. توجه به موارد زير اهميت و ضرورت تربيت كارشناسان ارشد هوش مصنوعي را روشنتر ميسازد:
۱- توسعه و گسترش روزافزون روشهاي هوشمند در حوزه اينترنت، شبكههاي اجتماعي، تجارت الكترونيكي، شبكههاي كامپيوتري، و ساير زمينههاي فناوري اطلاعات و ارتباطات.
۲- نفوذ فزاينده روشهاي هوشمند در اتوماسيون صنعتي و اداري، مهندسي پزشكي، و صنايع دفاعي و نظامي، مانند رباتيك، تشخيص خودكار در خط توليد كارخانجات، تشخيص بيماريها با تكنيكهاي هوشمند، و تسليحات هوشمند.
۳ - امكان دستيابي به پيشرفتهاي قابل توجه و پيشي گرفتن از جوامع پيشرفته بواسطه جوان بودن رشته و وجود توانايي و استعداد بالا در دانشجويان كشور.